CURRICULUM VITAE


Mercè Rocadembosch. Dissenyadora i comunicadora visual. 
"M'interesa al disseny, la fotografia, l’art... M’apassionen especialment els universos que hi ha amagats al darrere: els processos, les idees i la creativitat, la voluntat comunicativa, el sentit estètic, el crític i el de l’humor". 

FORMACIÓ

 • TITULACIÓ DE DISSENY
  1995 - 1999
  Graduat Superior de Disseny Gràfic. Elisava, Barcelona
  Especialitats: fotografia i exposicions.
  2000
  Discovering de City. (Col·laboren MACBA i CCCB).
  Curs becat per Elisava i La Universitat de Carnegie (Mellon, EUA). 
  Tutors: Chris Pacione, Sergio Correa i Josep Bohigas. 
 • CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT
  2016
  Certificat de Professionalitat de Dinamització, Programació i Desenvolupament d’Accions Culturals. (500h). Fundació Paco Puerto.
  2017
  Certificat de Professionalitat de Docència de la Formació Professional per a l’ocupació. (380h) Programar, impartir, tutoritzar i avaluar. CIFO de L’Hospitalet. 
 • ALTRES
  2009
  Curs de Dinamitzadors d’Exposicions d’Art. Centre Experimentem amb l’Art. Títol avalat per la Generalitat de Catalunya.
  2013 - 2018
  Cursos breus. Història de l’art, història de la fotografia, wordpress, comissariat i gestió d’exposicions, infografia, transferència d’imatges, collage, creativitat...
  Barcelona Activa, Domestika, TADEL, Associació Catalana de Crítics d’Art i Centres Cívics de Barcelona.

DISSENY

Àmplia experiència en el camp del disseny i la comunicació visual, especialment a la comunicació corporativa (tant en l’àmbit cultural i institucional com en l’empresarial) desenvolupant feines de disseny gràfic, direcció d’art, fotografia i il·lustració. 

Membre d’equip d’alguns estudis de comunicació de Barcelona per períodes llargs, com Zona Comunicació i Natural treballant per clients com: 

La Universitat Oberta de Catalunya UOC, el FAD, Tallers Oberts (Jornades de Portes Obertes als tallers dels artistes de Barcelona), La Fundació i Comunicació Gràfica, El Museu del Vi, Acció (la Generalitat de Catalunya), Turisme de Catalunya, els Ajuntaments de Barcelona, Terrassa i Igualada, Goodyear, Swach, Gustavo Gili, Planeta DeAgostini, Promopress…

Entenc el disseny com un mitjà per donar personalitat i valor a la marca del client. Cada nou projecte l’enfoco amb la màxima implicació ja sigui petit o gran.

ALTRES

CREATIVITAT
Programació i impartició de tallers de creativitat per a diferents col·lectius.

DINAMITZACIÓ CULTURAL

 • Col·laboració en el festival de curts FILMETS, coordinant Off-escoles. (3 mesos, 2016).
 • Articulista d’opinió a espaifotografic.cat (2013-2105).
 • Membre del grup de disseny i art Papermind, el qual ha realitzat exposicions, tallers i 25 números de la revista amb el mateix nom (premiada amb dos Laus el 2009). (2008-2014).
 • Membre del XFAD (associació del FAD). (2000)ART

 • Membre de (mim). Equip format amb la fotògrafa Montse Argerich desenvolupant projectes que barregen disseny, fotografia i experimentació.
 • Membre del grup Minerva. Creadores de Gràcia.
 • Creadora de continguts al bloc mrokins.blogspot.com (bloc personal)
 • Realització d’exposicions fotogràfiques i instal·lacions efímeres, tant individuals com col·lectives. En són exemples: “La Vídua Negra”, “4 Sobre 4”, “Mosaic Sensazione”, “Metàfores Visual”, “Sàvia Vellesa”, “El Formiguer”… presentades en diferents festivals i espais expositius com: El BAC (Festival d’Art Contemporani de Barcelona), al Show Room Bisazza Profesional, el festival Temps de Flors de Girona, la Sala Patalarga de Manlleu, Sala d’Art Mil·lenari de Vic, Kovent.0…